Vaak werken Pioniers en Voorlopers aan initiatieven, die nog niet in hun betekenis herkend worden. Voor hen is het uitermate belangrijk om hun lichaam en initiatief Levenskrachtig en Vitaal te funderen

 

‘We gaan niet beknibbelen op het fundament’, zegt de aannemer energiek tegen mij. Tussen ons in liggen de veelbelovende bouwtekeningen van mijn hutje-in-de-tuin. Moeders gaat op kamers, nu het huis voorlopig nog vol blijft met pubers en studenten. ‘We gaan het fundament wat overdimensioneren, zodat je er lekker warm bij zit’. Ik ben blij met zijn verstand van zaken. Hoe je Vitaal bouwt.

Pratend over funderen kijk ik naar zijn lichaam, zijn fundering. Flink overgedimensioneerd. Hij zal het niet koud krijgen. Voor zijn ogen ontstaat mijn hutje al, de fundering, de aan- en afvoer leidingen, de isolatie van het dak… Overdrijft deze vriendelijke aannemer? Nee. Ieder weet, dat het fundament onder het bouwwerk het startpunt is, de stabiliteit vormt. Maar bouwen we onze eigen werkzaamheden ook zo zorgvuldig op? En, bovenal, bouwen we ons eigen lichaam ook zo zorgvuldig op, in het bijzonder wanneer we ons aangetrokken voelen tot bezigheden, die een wezenlijke verandering teweeg brengen, in jezelf, in de dierbaren om je heen, in je werkzaamheden of in het bedrijf waar je werkt…Kiezen we voor ‘overdimensioneren’? Wat is Wijsheid wanneer je voelt, dat je een pionier of voorloper bent?

Eerst het eigen lichaam

Gelukkig neemt steeds meer het besef toe, dat de meeste verandering nog steeds via je eigen verandering verloopt. ‘Er zitten geen knoppen aan mensen‘, verandering kan alleen via jouzelf. Dat betekent, dat je een weg inslaat om volledig op eigen benen te komen, dat je in staat bent jezelf op te richten zonder dat iets of iemand daar als een bouwsteiger functioneert. Helemaal op eigen Kracht dus. De mensen en situaties om je heen zijn je initiatieweg: daarin zul je je gewaarworden tot welke stap jij bent Uitgenodigd om je van binnenuit te ontvouwen. De ‘hulp’ die je nodig hebt, zijn de supporters langs de lijn, die met hun aanmoediging jou laten voelen, dat zij er alle vertrouwen in hebben, dat jij volledig op eigen Kracht je rondjes kunt afleggen. Ze laten je niet alleen, ze geven jou de ruimte en hun vertrouwen. Dat is een Daad van Liefde. Zó kom je het beste in je eigen lichaam… Dit contact met je eigen lichaam, je jouw eigen behuizing weer toeëigenen, is een intense weg, die uiteidenlijk leidt tot een manier van Zijn, een manier van in het Leven staan, die uniek is voor jou, èn een natuurlijke Aanwezigheid geeft.

Funderen van je lichaam

Hoe herstel ik het contact met mijn lichaam? Veel mensen zijn dat contact al jong verloren. Je verliest dat contact wanneer je je onveilig voelt. Veel mensen beleven zelfs al in de babytijd onveiligheid, tijdens de bevalling of ook wel daarvoor. Meest merk je daar niet zo veel van en je kunt er 100 jaar meer worden. Anders wordt het wanneer er voor jou in dit leven een rol is weggelegd om contact te leggen met energievelden, informatievelden, die gerelateerd zijn aan de wereld die komt, zodat je kunt bijdragen aan de transitie van onze Aarde en onze SamenLeving. Veel mensen gaan die Calling nu horen en ook steeds meer volgen. En dat vraagt een goede Fundering! Het vraagt een krachtige verbinding met het oervrouwelijke principe van de Aarde. Daar moet je wezen om te doorvoelen hoe cycli tot een eind komen en hoe de volgende cyclus geboren wordt. Dáár ligt de Fundering van de Nieuwe SamenLeving. Op dit punt van Transitie zijn we nu volop aangeland

Alchemy of Awakening

Het Fundament heet de eerste remedie van de serie in Alchemy of Awakening. Deze remedie reikt je een krachtige verbinding met de Aarde aan. Het opent jouw mogelijkheden om contact te leggen met de Oude Kennis van de Evolutie van de Aarde, die op talloze plekken op de Aarde is achtergelaten, maar óók in jouw lichaam. Met name in de botten van het bekken, de organen van het bekken en in je lymfe en bloed wordt Oude Kennis bewaard over de Evolutionaire geschiedenis van de Aarde en het nog zo korte verblijf van de mensheid. Om hiermee contact te krijgen helpt deze remedie je om jouw gevoelens van onveilgheid te overwinnen. Thema’s van ‘afstand en nabijheid’  komen tot opheldering, zodat je autonome verbindingen met de Aarde en met anderen kunt aangaan. Omdat je steeds beter raakt aangesloten op de Aarde zul je navenant minder last hebben van de frequentieverhoging die om ons heen gaande is en op ons geprojecteerd wordt nu we het einde van deze cyclus volop naderen. Vermoeidheid, overprikkeling, ongeduld, uitputting, onrustig slapen, opgejaagdheid, geen ‘ho-knop’ hebben, ‘aan of uit staan’, het wordt allemaal veel gemakkelijker te behappen. Steeds meer zul je gaan beseffen, dat wezenlijke Verandering vanuit de oervrouwelijke Aarde komt. Waar Geboorte is, daar is Moeder Aarde. Het Evolutionaire Zaad kan alleen in de Aarde kiemen.

Levenskrachtig Funderen

Vaak werken Pioniers en Voorlopers aan initiatieven, die nog niet in hun betekenis herkend worden. Voor hen is het uitermate belangrijk om hun lichaam en initiatief Levenskrachtig en Vitaal te funderen. Pionierswerk brengt met zich mee, dat je je belangrijkste bijdrage in jouw unieke energie en vorm brengt. Je richt jou zelf èn je initiatief autonoom op. Dat lukt beter en Levenskrachtig, wanneer je jezelf en je initiatief vitaal fundeert in de Aarde.

Delft, 3 februari 2012, Witte Elektrische Wereldoverbrugger

 

 

Voor Pioniers en Voorlopers: Funderen van je vernieuwende werkzaamheden
Getagd op:         

6 gedachten over “Voor Pioniers en Voorlopers: Funderen van je vernieuwende werkzaamheden

 • 3 februari 2012 om 15:12
  Permalink

  Mooi geschreven en aanmoedigende inhoud!
  Liefs, Olga

 • 4 februari 2012 om 11:52
  Permalink

  Mooi Lie, en hoe kom ik aan zo’n remedie als ik dat zou willen?

 • 4 februari 2012 om 14:56
  Permalink

  Hey lie, zo herkenbaar je verhaal…het is heel makkelijk op t gaspedaal te drukken, het leven is vol prachtige mogelijkheden om verandering in te zetten en..voor ik t weet ben ik druk doende. De remedies nodigen me zo subtieenjoy om mij op te richten en om te voelen wie ik niet meer op mijn fundament wil. 2012…de ontzagwekkende stilte en chaos tegelijk..de kracht vd stilte heb ik ervaren en zoek ik zeker vaker op, de noodzaak hiervan wordt steeds duidelijker voor me

 • 4 februari 2012 om 17:05
  Permalink

  Hey Sanne, wanneer jij of wie ook maar je aangetrokken voelt tot deze remedie, mail me even lie@lievanschelven.nl Laat weten wat je deed opveren, dan kan ik je de uitgebreide beschrijving van deze remedie mailen. Indien je wilt kan ik ook uitgebreider invoelen wat deze remedie voor jou persoonlijk kan betekenen. You’re in charge, dus maak maar een plan.
  Thx voor je vraag!

 • 4 februari 2012 om 17:07
  Permalink

  Fijn Bianca, dat je jezelf herkent in mijn verhaal. Deze remedie geeft je inderdaad een zetje om meer in je eigen energie en op je eigen Fundament te komen. ‘Even an Eagle needs a push’!
  Dank voor je reaktie!

 • 4 februari 2012 om 17:10
  Permalink

  Dank je wel!Het is belangrijk om Pioniers te bemoedigen in hun transitie. De route is vaak ongewis en vraagt veel vertrouwen. Dat groeit en groeit al doende, vooral door de sterke verbinding met het lichaam en de Aarde. Go4it!

Reacties zijn gesloten.