Wanneer je meer je eigen Innerlijke Stem gaat beluisteren, kun je weer je eigen van-Zelf-sprekendheid gaan horen.

In deze laatste periode voor de shift kan je intuïtie, je Innerlijke Stem, haast onhoorbaar worden. Het kan moeite kosten om die te horen temidden van al de onrust en afleidingen binnen en buiten onszelf. Door het uiteenvallen van oude werelden is meer turbulentie ontstaan. Allerlei voedingsbronnen, waarop de oude werelden functioneerden en teerden, vallen in hoog tempo weg. Er is o.a. veel onrust, die ontstaat door oud ‘moetisme‘: geld verdienen, erkenning door anderen, idee iets te ‘moeten’ doen, angst voor je bestaan en alleen over zijn of achterblijven… Kortom, allemaal gedachtensmog.

De ‘expert’

Maar misschien wel de grootste afleider om je eigen intuïtie en Innerlijke Stem te ontdekken en te beluisteren is het luisteren naar ‘experts’. Intuïtie is namelijk jouw unieke toegang tot de wijsheid van het universum, tot jouw unieke Veld van Mogelijkheden, zoals alleen jij die hebt. Het is niet inloggen op de wijsheid van iemand anders, de ‘expert’.

Wanneer je meer je eigen Stem gaat beluisteren, kun je je eigen van-Zelf-sprekendheid weer gaan horen.

Onrustdempers

Wanneer je in spirituele kringen verkeert, ben je vaak gewend geraakt (of nog steeds gewend vanuit een religieuze traditie uit de cultuur waar je woont) om te luisteren naar wat overduidelijk en herkenbaar is: wat er geschreven is, wordt verteld of gepreekt door iemand die ‘meer kennis’ bezit, ‘meer ervaring’ heeft dan jij, of door een speciale uitdossing verbijzonderd is en op de één of andere vaak onbewuste manier of herinnering, een autoriteit representeert.

Talloze channelings, mails met voorspellingen, bijeenkomsten… allemaal aangename onrustdempers voor als je de Fluisteringen van je eigen Stem en koers niet (meer) kunt beluisteren. Ik kom dit keer op keer tegen ‘aan de werktafel’, wanneer mensen een sterk verlangen voelen zich hun eigen Natuurlijke Individualiteit weer toe te eigenen. In plaats van je eigen meetlat te volgen, je Natuurlijkheid, de meest krachtige tool van jouw intuïtie, vraag je een ander, de ‘expert’, de weg.

En: in plaats van tijdens je werkzaamheden van alledag te Luisteren naar het Fluisteren van je Innerlijke Stem, neem je je toevlucht tot iemand anders, die je technieken en procedures leert, die uiteindelijk jouw Innerlijke Stem doen verstommen en je wegleiden van jouw unieke Natuurlijke creativiteit. Het is het eeuwenlange niet-natuurlijke patroon van jezelf in de rol van ‘niet-wetend’ òf in de rol van ‘expert’ plaatsen.

We hebben wèrkelijk zelf alle Mogelijkheden om over alle Kennis te beschikken, wanneer we naar onze Innerlijke Stem luisteren. Jouw Innerlijke Stem kan je precies aanwijzen wat of wie er nodig is om je je Natuurlijke Individualiteit weer toe te eigenen. Ontdaan van onbewuste programmeringen en recordings en verlost van gedachtensmog, komt jouw Innerlijke Stem helder en onstuitbaar door.

Eindelijk wordt het Stil en luister je naar je eigen geFluister. Wat Fluistert jouw Wezen in deze bijzondere periode zo vlak voor de shift?

Delft, 20 november 20120 – Gele Resonante Krijger – ‘Mijn Innerlijke Stem prikt me met zijn vragen wakker: Waar wil het Leven mij hebben?’

(Visited 16 times, 1 visits today)
Van de werktafel: Van-Zelf-sprekendheid – Luisteren naar Fluisteren
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Getagd op:                        

6 gedachten over “Van de werktafel: Van-Zelf-sprekendheid – Luisteren naar Fluisteren

 • 20 november 2012 om 12:54
  Permalink

  Mooi! Herkenbaar. Dank voor het delen, Lie.

 • 21 november 2012 om 15:40
  Permalink

  Bedankt Lie, mooi….. het Zelf laten spreken… je weet het en toch, je kan het niet genoeg horen.

 • 16 mei 2014 om 20:36
  Permalink

  Heel inspirerend, Lie en zo herkenbaar en soms vergeet ik het weer om mij vervolgens weer te herinneren, vaak in de stilte van de natuur.

 • 28 juni 2016 om 02:37
  Permalink

  Jerry –I think Gonzo worried too much about ch.i(stryimee making Harvey happy). Willard should just play the guys that deserve the playing time — The competetion should be good for the team.As for RU, before making them the favorites for the Big East in 2011, lets make sure the kids all get into to schoool and are as good as the experts say. I hope Rice does not turn out to be like Gonzo, good with lesser players but unable to rise to the next level with the big boys.P.S. How is fatherhood? Is the kid toilet trained yet?

Reacties zijn gesloten.