‘Looking for reality’

Mijn zoekwerk in oude teksten en afbeeldingen van oude denkers in relatie tot de kwantumrealiteit bracht me bij Camille Flammarion (1842-1925). In zijn tijd was Flammarion een erkend wetenschapper. Hij, neo-romaticus, combineerde zijn science met metafysica. Over zijn afbeelding wordt geschreven:

 ‘De zoeker van de Waarheid breekt door de schaal van het zichtbare firmament en schouwt in de kosmische hemelsferen’.

Dergelijk taalgebruik zie je vooral in de hermetische teksten. Kennelijk had Flammarion bewustzijn over een wereld buiten de ‘gewone wereld’, bewustzijn over multidimensionaliteit. In onze tijd wordt dat besef, en vooral de ervaring van meerdere werelden steeds sterker. In zijn tijd waren de mensen nog veel meer in de greep van hun ideeën over de werkelijkheid. Op het moment, dat je je realiseert, dat deze (jouw) ideeën over de werkelijkheid je gedachten bepalen, kun je je losmaken van deze ene realiteit… Kijk, en dat is nu wat ze bedoelen met die ‘kwantumsprong’… je losmaken van de ‘ene realiteit’ en zien dat er alleen maar Mogelijkheden zijn…


Ancient Life Science: speuren in oude prenten naar de ‘kwantumsprong’
Getagd op:                     

Eén gedachte over “Ancient Life Science: speuren in oude prenten naar de ‘kwantumsprong’

  • 15 augustus 2012 om 21:29
    Permalink

    Mooi gevonden…..dit is echt een voorbeeld van “om t hoeke” durven kijken…..er zijn alleen maar mogelijkheden 🙂

Reacties zijn gesloten.