‘Shapeshift is an experiment of future possibilities. Upgrade your Body, make the connection with Wind, Water, Earth and Fire. Enter the new realms by shapeshifting…’ ( Patmos, okt 2007)

Het is roetkoud, wanneer we de Kerstnachtdienst verlaten. Op de smalle Bosweg is het aardedonker. Dan duiken er 2 achterlichten op, vlak bij het verkeersbord, dat waarschuwt voor overstekende reeën. ‘Oh, die heeft vast een Ree op de moterkap’, zeg ik en wanneer we stapvoets voorbij rijden, zie ik dat er een Ree in de berm ligt. Snel stap ik uit de auto en loop behoedzaam contact zoekend naar de Ree. Hij trilt en zijn ogen zijn wit. Hij laat mij handen toe op zijn zachte vacht. Voorzichtig ondersteun ik zijn ranke kop. De aangeslagen bestuurder van de auto verwijzen we naar de dierenarts. Dan wordt het stil op de donkere Bosweg. Ik voel het Leven van de Ree. De shock. Hij kalmeert en ik kan zijn poten inspecteren. Stil wachten we of de Ree verder wil. Dan kan ik een ogenblik kan versmelten met het Wezen van de Ree. Ik voel zijn ongelooflijke vriendelijkheid en gratie. Zachtheid. Ikmerk daarmee zijn Aanmoediging op om contact te maken met het groene principe van het vrouwelijke: De geheimen van de andere werelden van de Natuur.

Shapeshiften ’toen en nu’

Shapeshifting is van origine een shamanistsiche praktijk van het aannemen van een andere vorm. Zo werdde shamaan onherkenbaar voor dreigend gevaar of hij kon door het aannemen van de vorm van een Krachtdier de Kracht van dat dier voelen en tijdelijk overnemen.

Shapeshiften kun je óók zien als een vaardigheid om in verschillende werelden te functioneren. Nu steeds meer mensen contact gaan krijgen met verschillende werelden om hen heen (multidimensionaliteit), wordt shapeshiften een aangename vaardigheid om snel te kunnen wisselen tussen die verschillende werelden. Zo kun je vanuit je Stille Moment een overgang maken naar de supermarkt, je vanuit je stille Aandacht begeven in een roerige omgeving, de krant met een hoog-emo gehalte lezen, jakkerende journalisten beluisteren, je aangenaam blijven voelen bij mensen, die anders resoneren dan jij, of  in een volsterkt andere wereld stappen, die niet je natuurlijke habitat is… Wanneer je af en toe een gevoel van vervreemding voelt over of in de wereld waar je vertoeft, dan is leren shapeshiften iets voor jou!

Shapeshiften vraagt dat je nauwgezet gaat waarnemen waar je in het Moment bent. Het vraagt onderscheidingsvermogen, het vraagt dat je je bewust bent van je eigen Ruimte en Plaats en die ook als van nature inneemt, het vraagt dat je met the cold eye kunt kijken, dwz dat je zonder ‘denkapen’ kunt waarnemen, wat er wèrkelijk is. Als je dit oefent, kun je spelen met waar je wilt zijn en altijd weer terugkeren naar jouw Stille Vertrekpunt, in wèlke van die werelden dat ook maar is. Wellicht ga je ook merken, dat hoe meer je zonder vooropgezette ideeënen met benieuwd zijn een wereld ‘onderzoekt’, hoe meer volgende werelden bereikbaar worden. Het zou zomaar kunnen, dat dit de sleutel is tot meerdimensionaliteit… Dat het zeer belangrijk is, dat ook je Lichaam zich aanpast aan deze verschillende werelden, een volgende keer meer.

De Paternoster

Toen ik als klein meisje weleens in het Haagse stadhuis kwam, was ik dol op de paternoster. Dat was die geweldige lift, die zonder ophouden ronddraaide en waar je zó in- en uitsprong. Ik vond het heerlijk om tussen de verdiepingen door te suizen en er af en toe in- of uit te springen. Ik ging er zelfs speciaal voor op mijn fietsje naar toe! Zo kun je shapeshaften zien: voortdurend van de ene in de andere wereld springen. Gewoon om te verkennen, ik ben benieuwd, de Uitnodiging om voorbij je natuurlijke habitat te gaan. Over het muurtje springen en gaan kijken… shapeshiften!

Wanneer de dierenarts naderbij komt, flits de Ree onder mijn handen vandaan het donkere bos in. Ik voel nog zijn warme vacht, hoor nog de spijsvertering in zijn buik, zie nog zijn ogen, die langzaamaan weer helder en kleurrijk werden, de damp uit zijn bek. Hij kwam de klap te boven. Ik sluit zijn prachtige Wezen in mijn Hart, zijn Gratie en zijn Levenskrachtige Wens om door te leven…

I’ve got the Message! Dankbaar voor deze Ontmoeting beginnen onze Kerstdagen.

Delft, 21 februari 2012, Blauwe Lunaire Nacht –  Vanuit mijn Diepte kan ik zovele nieuwe werelden bereizen… onbevreesd, met Liefde en Compassie…

Shapeshiften (1): nieuwe werelden verkennen
Getagd op:             

Eén gedachte over “Shapeshiften (1): nieuwe werelden verkennen

  • 23 april 2012 om 23:54
    Permalink

    Ja! Amen. Shapeshiften vanuit het Stille Midden. De reuring in de periferie laten zijn, niet omarmen, niet negeren, maar laten zijn en de sprong is haast vanzelfsprekend. Totaal zijn met wat IS. Mooi opgetekend en een voelbare Reeen sprong!

Reacties zijn gesloten.