Wij willen met U spreken over het Nieuwe Fundament, dat geweven wordt in Uw Aarde en Uw Lichaam. In Uw Diepte treft U dit weefsel aan (…). De trilling van dit Weefsel is alles doordringend. Beschouw dit Weefsel in Uw Lichamen. Slechts wanneer deze indringende trilling is Uw Weefsel aanwezig is, kunt U een Nieuw Fundament bouwen’  (12 mrt 2009)

Het Pentacostarion is een diepzinnige periode uit de traditie van de Orthoxe Kerk. Het bestrijkt een periode van transitie van 50 dagen (7×7 weken plus één dag) van Pasen tot Pinksteren. Het leidt terug tot de weken, dat de mensen rond Christus hun intense ervaringen rond Pasen verwerkten en verder werden ingewijd in Het Verbond van het Nieuwe Lichaam. In de orthodoxe Kerk wordt in deze periode uit het evangelie van Johannes gelezen, het boek van vernieuwing en nieuw begin. Iedere zondag in deze periode heeft zijn eigen naam en thema, zorgvuldig opbouwend naar het Belichamen van de transitie op Pinksteren.

Wie goed speurt in, oa ook in pseudo-epigrafische literatuur, vindt aanwijzingen, dat vrouwen, en dan met name de Drie Maria’s (lees meer over de Drie Maria’s) een belangrijke rol speelden in deze 50-daagse periode. Ingewijd als zij waren in de Evolutionaire Kennis over De Grote Kosmische Bewegingen, begeleidden zij de mensen in hun transitie naar Het Nieuwe Lichaam. Het waren de  Maria’s die op de momenten van Opening aanwezig waren: bij de geboorte, bij de herkenning van het wezen van Yeshua, bij de zalving, bij het voorbereiden op de Dood, bij de daadwerkelijke overgang naar Het Nieuwe Lichaam, bij het afleggen van het lichaam, bij de wedergeboorte en uiteindelijk bij de vorming van de nieuwe gemeenschappen. De Maria’s speelden met hun ingewijde Kennis een cruciale rol in deze momenten van transformatie, met name ook van het lichaam. Het gaat er bijna op lijken, dat zij de onmisbare schakel waren bij het Belichamen, bij het fysiek, tot in de kleintje partikeltjes van het Lichaam laten doorstromen van de nieuwe informatie/het nieuwe bewustzijn. De Maria’s hadden fundamentele Kennis over Belichamen en gedurende hun activiteiten rond Yeshua ontvingen zijzelf, stapje voor stapje, de informatie (inwijding zo je wilt), zodat zij, na de Grote Kosmische Bewegingen rond Pasen het nieuwe bewustzijn volledig zouden kunnen Belchamen. In de periode tot Pinksteren, het Pentacostarion, waren zij hun gemeenschap-in-wording behulpzaam bij het upgraden van hun fysiek, zowel individueel, als van de wordende gemeenschap, om, eenmaal het wezen van Christus volledig van de Aarde verdwenen, de gemeenschap het nieuwe bewustzijn volledig zou kunnen Belichamen èn voorleven. Gewoon als een natuurlijke manier van Zijn, een manier van in het leven staan. Ik nodig je uit om deze bijzondere periode mee te reizen en het perspectief van de Drie Maria’s rond het Belichamen van het nieuwe bewustzijn verder te verkennen. We volgen daarbij de traditie van de Orthodoxe kerk.

De Stralende Week en de Zondag van Thomas

Na Pasen, na die Ontzagwekkende Stilte van de overgang van het oude lichaam en wedergeboorte in het Nieuwe Lichaam, staat de hemelpoort nog wijd open. Het voorhang dat scheurde in de Tempel, maakt dat je het Heilige der Heilige zomaar ineens gewaar kunt worden… amazing… Het grootse moment van komen en gaan, de ingang en de uitgang van het Leven… in de Ontzagwekkende Stilte is plots het Heilge voelbaar geworden. Voor wie Stil kan worden… Heb je ooit zonder vrees aan een sterfbed gezeten en dit grootse moment meebeleefd? Of ken je het moment van Geboorte, het moment dat het kind, wellicht jouw kind, nèt is geboren, de moeder tot rust komt en dat je de Ontzagwekkende Stilte kunt voelen van de wereld waar dit kind vandaan komt…? Beyond words…

En na deze Stralende Week van grootse stilte en diepgevoelde Vreugde over het Nieuwe Lichaam, voor wie het herkent, wordt het verhaal verteld van de Emmaüsgangers. Ze zijn wandelend vanaf Jeruzalem naar Emmaüs druk in gesprek met elkaar over de afgelopen week. Ze zijn onthutst en verbijsterd over wat ze allemaal gehoord hebben. Ja, ze hebben het van horen zeggen, want ze waren er niet bij. Alleen de vrouwen waren erbij… Ze moeten het allemaal geloven, zonder dat ze het gezien hebben. Ze hebben er nog geen enkele notie van wat er is gebeurd… Natuurlijk, ze waren er ook bij toenYeshua hun het Abwoon leerde bidden de laatste keer dat ze samen aten. Maar ze hebben deze schat, het Abwoon, nog niet herkend… Ze voelen alleen maar onrust en vragen. En het Verbond van het Nieuwe Lichaam, waar de Maria’s over spreken, het zegt ze allemaal nog niets… Het is zó dermate ongeloofwaardig… nog zó onzichtbaar en onvoorstelbaar, zó abstract nog… Eigenlijk weten ze zich geen raad en ze verliezen zich in druk bezig zijn met hun alledaagse bezigheden van veiligstellen van hun bestaan. Druk sprekend merken ze nauwelijks op, dat er zich iemand bij hen voegt. Samen lopen ze verder en op de vraag waar zij over spreken, doen zij er nog een schepje boven op. Ze zijn het zó eens met elkaar over de ongeloofwaardigheid… Eenmaal in Emmaüs schuiven se gedrieën aan tafel om te eten. Het praten wil maar niet stoppen. Dan, wanneer de vreemdeling het brood deelt, zien zij ineens wie hij is… Ze zijn met stomheid geslagen. Thomas wil de vreemdeling aanraken om zeker te weten, dat wat hij ziet ècht Het Nieuwe Lichaam is. Aanraken, wezenlijk contact maken, het ‘lichaam’ voelen, zo kan hij weten wat Het Nieuwe Lichaam is. ‘Van horen zeggen’ is niet genoeg… fysiek gewaarworden, dat telt.. De Aanraking is life-chaging voor Thomas.

De Drie Maria’s

De Drie samenwerkende Maria’s funderen Het Nieuwe Lichaam. De nieuwe informatie/het nieuwe bewustzijn geeft, wanneer niet herkent en toegelaten in het Lichaam, veel onrust. Het is ook allemaal nog niet goed te vatten… Het raakt zóveel angsten aan, voor het onbekende, voor verlies, voor onsamenhangendheid, voor chaos… Met hun vermogen om het Nieuwe Lichaam te funderen, eerst in hun eigen Lichaam, dan in de Aarde en hun gemeenschap, scheppen de Drie Maria’s ongezien en nog veelal onbegrepen de voorwaarden voor anderen om in contact te komen met dit Nieuwe Lichaam. Zo zijn zij in hun gemeenschap Aanwezig, het samenvoegen (de conceptie) mogelijk makend, als dragende moeder en als wijze vroedvrouw.

Jouw Stille Moment

Zoek de komende week in je Stille Moment dat Fundament eens op. Er zijn in onze tijd óók vrouwen, die nu dit Fundament van de Drie Maria’s (weer) Belichamen. Met dat Nieuwe Fundament kun jij, man of vrouw, contact leggen. Zo je wilt kun je in contact met dit Fundament jouw angsten en keuzes aankijken, voor het onbekende, voor verlies, voor onsamenhangendheid, voor chaos… Je zal merken, dat dat in contact met een stevig Fundament makkelijker gaat. Focus daarbij vooral op je Lichaam: waar meldt zich de onrust? En kijk eens hoe je in het dagelijks leven met onrust omgaat…

Thomas had uiteindelijk het aanraken nodig, hij wilde aanraken om aangeraakt te worden. Hij wilde met zijn eigen Lichaam voelen hoe het zat… niet van horen zeggen, nee, zèlf gewaarworden… dat Nieuwe Lichaam… hoe voelt dat dan? De Drie Maria’s helpen hem om zijn Ontzagwekkende ervaring te funderen in zijn Lichaam. Hij wordt door hen aangeraakt, omdat hij zoekt.

Meereizen tijdens het Pentacostarion

De virtuele Reis door het Pentacostarion, geïnspireerd door de Drie Maria’s, sterkt zich uit over de 7 komende zondagen. Indien je meereist, ontvang je iedere zaterdag of zondag een email met inspiratie en focus voor je Stille Momenten tijdens de week daarop volgend. Je werkt dus geheel zelfstandig, pionierend vanuit je eigen omgeving gedurende de week met de toegezonden inspiratie. In Essentie leidt de Reis je door het proces van Funderen van je eigen Lichaam. Belichamen. Iedereen is op zijn eigen Reis door het leven op zijn of haar eigen unieke plaats. Je zal merken dat het Funderen van jouw eigen Lichaam en werkelijk Belichamen van de nieuwe informatie jou de volgende stap zal aanreiken in het labyrint van jouw leven.

Praktisch:

Periode: iedere zaterdag of zondag t/m zondag  27 mei 2012, dwz 7 inspatiebrieven; Locatie:  in jouw eigen omgeving; Begeleiding:  7 inspiratiebrieven, aanwijzingen voor je Stille Moment, tussentijds contact en mogelijkheden voor vragen indien nodig; Waardering: € 99; Info en Aanmelden: via email lie@lievanschelven.nl of contact.

Fundering: Voel je dat jij zelf zoudt willen doorgroeien in het Belichamen van het Fundament, zoals destijds door de Drie Maria’s is voorgeleefd, overweeg dan eens het gebruik van de remedies van Alchemy of Awakening, waarin oa deze coderingen zijn verwerkt. Neem daartoe gerust contact op

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Pentacostarion: een oude traditie gezien vanuit het perspectief van de Drie Maria’s
Getagd op:                 

4 gedachten over “Het Pentacostarion: een oude traditie gezien vanuit het perspectief van de Drie Maria’s

 • 16 april 2012 om 20:37
  Permalink

  Dank je wel voor het delen Lie. Het verhaal van de Emmaus gangers heeft een duidelijke boodschap voor ons allemaal, een inzicht in veranderingsprocessen. Dat er veel “gekakel” en onrust kan zijn zonder nog de essentie, de schoonheid van het moment te kunnen ervaren. Ik heb door de remedies en de 40 dagen een prachtige verdieping gevoeld in het belang van de stilte, zo mooi hoe je vanuit je eigen stilte voor kan doen aan anderen om te berusten en te leven in het moment. Te belichamen, niets meer en niets minder. Ik ben dankbaar voor deze inzichten en zal zoveel mogelijk mensen in mijn organisatie te helpen bij de transformaties, ze te laten voelen & doen wat nodig is, Voorbij angsten en pijnen, vanuit de kracht van de eenheid.

 • 16 april 2012 om 23:52
  Permalink

  Dank je wel, Bianca. Zo prachtig hoe je omschrijft hoe de remedies en de Stilte je brengen bij die milde en zachte transformatie… beyond words…
  Nog zo weinig herkent en o zo belangrijk voor onze samenleving in Transitie…
  Grand merci!

 • 19 april 2012 om 10:02
  Permalink

  hej Lie, mooi en heel herkenbaar. Zeker ook het Belichamen waarbij het Lichaam de signalen geeft en tegelijk het kanaal is waardoor wezenlijk ervaren kan worden. De schoonheid en dankbaarheid die ik steeds meer voel dat dit Lichaam mijn “vessel” wil zijn dit leven is groots. Ik voel de roep over response-ability vanuit het centrum waar we al eerder over deelden. Zijn. Stilte. Voelen. En antwoorden op wat op me af komt of in mijn eigen wezen omhoog komt. Eigen-wijsheid. Eigen-wijs. Ieders unieke Licht belichamen op deze prachtige Aarde. Dank voor je inspiraties! Vandaag las ik deze boodschap op dagelijksegedachte.nl “Door iets krampachtig vast te houden, belet je het niet om je te verlaten, maar om werkelijk bij je binnen te komen.” Door het Lichaam te laten zijn in volledige ontspanning kan onze ziel werkelijk binnenkomen en de begeestering belichaamt worden. Nogmaals dank voor je mooie inspiratie! lieve groeten, Madeleine

 • 19 april 2012 om 18:25
  Permalink

  Dank je wel, Madeleine, voor jouw Eigen-Wijsheid… Dankbaar dat ook jij de Roep van Belichamen hoort… De Reis zal ons brengen bij een steeds verder upgraden van ons Lichaam, zodat we wèrkelijk de andere werelden onbezwaard kunnen binnentreden en het Onnoembare Vrouwelijke kunnen Belichamen…

Reacties zijn gesloten.