‘Tarot is niets anders dan gebruikmaken van betekenisvolle symbolen om duidelijk te maken hoe de energie stroomt, welke samenhang er is…’

 

Hij heeft ongelooflijk heldere ogen. Af en toe kijkt hij mij schielijk aan. Hij lijkt verlegen. Nee, hij kijkt in een andere wereld. Voor mij ligt mijn eerste Tarotdeck: het Ancestral Path. ‘Ik leer het je in een paar uur. De rest doe je zelf’. Dat lijkt me een prettig vooruitzicht. Eenvoud en zelf doen. In een magisch moment voel ik hoe hij in een Krachtveld mijn toegang tot de subtiliteit van deze werkwijze voor mij opent. ‘Tarot is niets anders dan gebruikmaken van betekenisvolle symbolen om duidelijk te maken hoe de energie stroomt, welke samenhang er is…’, zegt hij.

Eind jaren 90 was dit het begin van een dierbare practice. Mijn eigen onderzoek. Ik maakte mij diverse decks eigen, ontwikkelde betekenisvolle leggingen en leerde ze raadplegen om te zien hoe de energie stroomt, welke samenhang er is, waar het Leven mij heen leidt. Bovenal ervoer ik in het werken met mijn decks de wonderschone Regie, die altijd Perfect is, de stroming van het Leven…

Maatwerk: Diverse leggingen en decks

De vraag bepaalt de legging. ‘Hoe stroomt de energie vandaag? (dagkaart) ‘Wat is het thema van mijn reis?’ (reiskaart). ‘Waar ligt de focus bij deze kwestie?’. ‘Hoe zit het nu met mijn verhouding tot die ander/ dat werk?’ (relatielegging). ‘Hoe stroomt de energie in mijn komende Levensjaar?’ (jaarlegging). ‘Wat is nu de Rode Draad van mijn bestaan?’ (levenskaart) en nòg talloze vragen…

Jouw energie en bewustzijn bepalen het deck. In aanvang kies ik een deck, dat het beste past bij waar jij nù bent. Het ene deck is subtieler dan het andere. Mensen ook. De ene symboliek past beter bij jou dan de andere. Daar maak ik een match, zodat de gebruikte symboliek en taal goed bij jou aansluiten. Maatwerk.

Meest reserveer ik voor deze werkvorm 1.5 uur. Het blijft vaak niet bij één legging en al doende stappen we dieper door in jouw vraagstelling, die steeds meer naar de essentie voert. ‘De vraag achter de vraag’. Er ontvouwen zich gaandeweg verdergaande inzichten en handreikingen.

Jouw onderzoek

Wanneer deze werkwijze ook jouw vorm van onderzoek is, overweeg dan om contact op te nemen. Uiteraard ben je zèlf welkom voor een sessie met leggingen. Van tijd tot tijd bied ik een korte cursus aan om je eigen onderzoek te kunnen starten. Laat weten indien je daar belangstelling voor hebt. Bij de reizen die ik nu en dan aanbied, is deze inleidende cursus vaak inbegrepen.

‘Lees geen boeken over Tarot’, voegt hij nog toe, doe je eigen onderzoek’. Weer die heldere ogen, die mij in een kort moment indringend aankijken. En dan is zijn teaching voorbij. Een man van weinig woorden.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.