IMG_6246

 

‘Ik breng hier denkbeelden naar voren, die nog niet helder zijn uitgekristalliseerd, discussiepunten, zoals iemand vragen aan zijn publiek voorlegt, waar geen eenduidig antwoord op is en waarover op de scholen gedebatteerd kan worden: niet om vast te stellen wat de waarheid is, maar om ernaar te zoeken’ – De Montaigne, De essays, Amsterdam, 2004

Reizen maakt blij, vernieuwt en komt tegemoet aan onze Nieuwsgierigheid, aan Plezier, Zingeving en Waardevol Leven.

Tenminste, zo heb ik altijd gereisd: heel veel samen met anderen, ook veel alleen.
Het is fijn om in goed Gezelschap te reizen, met elkaar kun je weer andere dingen beLeven dan alleen.
En omgekeerd ook: alleen beLeef en bereis ik andere dingen dan Samen.
Allemaal vanzelfsprekend, dacht ik.
Maar zo intens Reizen is niet wat iedereen zo belangrijk en aantrekkelijk vindt.
Vind je dit wel belangrijk, dan nodig ik je uit om mee verder te lezen.

Heb jij óók behoefte aan een bijzondere en Waardevolle Reiservaring, dan nodig ik jou uit om samen met mij deze Reis te maken.
HOE? Door gewoon datgene wat in je opkomt, wat je wilt weten of wat je niet begrijpt met mij te delen en aan mij te Vragen.
Zo zorg jij ervoor, dat we verder kunnen reizen – van Steppingstone naar Steppingstone – en weet ik zeker, dat ik reis zonder verspilling en in volledige aansluiting op datgene wat NU belangrijk is.
Lees maar mee HOE we dat kunnen doen. Eerst hoe mijn huidige Reis is ontstaan, wat er aan vooraf ging.

JA
Toen ik in december 2014 onze reizen naar IJsland en de reis naar de boekpresentatie van New Horizons afsloot, besefte ik niet ogenblikkelijk, waar de pauze in mijn binnen- en buitenwereld mij heen zou leiden.
Ik kreeg een heldere droom, waarin ik werd verwacht ‘in de les’. In mijn duidelijke droom zwierf ik door een schoolgebouw, zoals de middelbare scholen er tegenwoordig uitzien tijdens de wissel van de lessen: druk, vol, rommelig, gebrek aan zuurstof en een gejaagde sfeer om op tijd in het volgende lokaal te geraken.
Die druk van ‘kom op tijd in de les’, die voelde ik: snel keek om mij heen naar mijn maatjes, moest ik ze gaan zoeken, gaan halen, of… ik besloot om Antwoord te geven aan de Oproep om naar de les te komen.
In de praktijk betekende dat, mij volledig losmaken uit oude verbanden en ongezonde patronen, Ruimte maken en mij in alle Rust voorbereiden op een volgende levensfase.
Dit heldere JA: het kon eenvoudigweg niet meer anders dan wat er NU stond te gebeuren. Ik maakte mij los van het bestaande en reisde een volgend Avontuur in, sterk de duwkracht voelend van mijn JA.

Zingeving – de Juiste Vraag
Ik ondernam lange zwerftochten door de Natuur om de Roep van mijn Ziel te horen en om alle Wonden te laten genezen, die in het oude, bestaande waren ontstaan. Het bleek als altijd een heilzaam Medicijn.
Langzaamaan maakte ik een begin met het uitsorteren van al mijn beLevenissen, steeds de Waarde ervan markerend.
Al de Reizen, die ik maakte, alleen en samen, fysiek (naar een gebied of land), de e-journeys (samenreizen vanuit thuis met een reisbrief), mijn trancereizen (reizen ‘in je hoofd’)…. alsook de Waarnemingen, die ik deed en alle Waarde uit de wetenschappen, die ik bestudeerde: de Ancient Life Sience en de Neuroscience.

Het uitsorteren schiep een Eenheid in de fragmentarische en ogenschijnlijk ongeordende veelheid. Het waren stille, Waardevolle weken, vol ook van Verwondering over hoe met het uitsorteren er een volgende SamenHang zichtbaar werd. Zo zag ik bijvoorbeeld hoe ik door al de jaren heen steeds al mijn breindelen had aangesproken en dat ik onder mijn handen het Wordingsprincipe in de vorm zag komen.
Ik had contact met slechts een handjevol mensen, die als vanzelf mijn pad kruisten op geleide van de Vraag, die ik mijzelf hardop stelde.
Ik ontdekte hoezeer de Juiste Vraag SamenHang, Richting en Zingeving geeft aan mijn Reis.

‘Body of Insight’
Uiteindelijk tekenden zich zich de contouren van mijn Body of Insight’ af: een levend, nog steeds expanderend ‘lichaam’ van Ontdekkingen, die zijn gegroepeerd rond een onderliggend thema, een Idee.
Vanuit mijn eigen Ervaringen een volgend Inzicht opdoen en zo Kennis&Wijsheid genereren: Waarde, die Duurzaam wordt, omdat het met jou te delen is en zo verder reist.
Een nieuwe ‘complexiteit’ werd zichtbaar, die opvallend eenvoudig is: je kan alleen maar laten worden wat je zelf geworden bent.

Beweging – het Wordingsprincipe
Met het vinden van deze nieuwe SamenHang groeide óók de impuls om weer van binnen naar buiten te bewegen, rechtdoend aan wat ik bevonden had, aan de Betekenis en aan de manier waarop ik het gevonden had: Reizend.
Belangrijk vind ik, dat er een nauwe verbinding is met de Ervaring, de beLevenis en het Overdenken: ga meemaken tot in je haarvaten, met alles er op en er aan en word je bewust wat je beLeeft.

De Nieuwe Samenhang vraagt om een Nieuwe Vorm
Bovendien diende zich steeds meer mensen aan met Vragen om de Waarde van de ‘Body of Insight’ te gaan delen: HOE kan iemand anders deelgenoot worden van De Reis, die ik maak, opdat je je eigen Reis kan herkennen, opvatten, begrijpen… wat er Nu nodig is om te weten waar je NU bent: Waar laat je gaan, waar pak je vast, wat laat je ontstaan, wat laat je gaan…

Reisplan
De komende tijd ga ik schrijvend mijn ‘Body of Insight’ met je delen. Gewoon beginnen.
Eenvoudigweg kijken HOE de route zich ontvouwt, de Stepping Stones en wat daarbij telkens opnieuw zichtbaar wordt als een unieke, volgende stap, precies passend bij wat er NU nodig is, wat wenselijk is, wat de Vraag is.
Steeds terugkomende bij het Eerste Vertrekpunt komt de volgende Stone in zicht.
Opnieuw een Reis, zoals ik altijd heb gereisd: mij losmaken van de vertrouwde wereld, het bekende achter mij laten, de Vrije Ruimte scheppen en de ’trage vragen’ laten komen. Steeds op geleide van het Wordingsprincipe.

De volgende Stepping Stone kunnen we samen markeren door wat deze eerste Stone genereert en opent.
Bijvoorbeeld door de Vragen die jullie stellen, door reflexies, die jullie deelgeven.
Steeds zal ik doorheen de reacties waarnemen en delen, waar de volgende Stepping Stone ligt.
Het volgende blog ontstaat op geleide van onze gezamenlijke Vragen en Nieuwsgierigheid.
Door steeds nauwgezet en Aandachtig het Reisproces te volgen, steeds coherent en gesynchroniseerd mee te reizen, ontstaat vanzelf de volgende stap.
Op zich is dat al een geweldige Reiservaring!

Ben je klaar om Op Reis te gaan?
Voel je welkom in deze exploratie!

Delft, 15 juni 2015 – Rode Galactische Wereldoverbrugger – ‘Ik ben een ontdekkingsreiziger in mijn eigen LevensReis en mijn ervaringen geven mij mijn Wijsheid. Ik navigeer op de gevonden Vragen en Boodschappen, de Wandelstaf, waarop ik steun, is gemaakt van Moed en Compassie’

De Vraag, die je altijd al wilde stellen… en ik jou.
Getagd op:             

Eén gedachte over “De Vraag, die je altijd al wilde stellen… en ik jou.

  • 19 juni 2015 om 09:28
    Permalink

    Wat heerlijk dat je vertelt dat bij reizen stilstaan hoort. Dat je binnen en fysiek reist. Met of in mijn hoofd, hart, buik en met het bewegen van mijn voeten. Ik merk bvb nu geregeld dat ik liever even loop naar de bakker dan op t fietsje. Dat geeft rust voor mijn reis.
    Later lees ik je vraag nog ns en dan spreek ik mijn commentaar weer in. Ik vind dat n mooie manier van samen reizen.
    You go girl. Goed bezig.

Reacties zijn gesloten.