Door de uitlijning op 21 juni, de ZomerZonnewende, zijn we opnieuw in een volgende energieversnelling gekomen.
We bewegen steeds dichter naar het punt van Doorgang, de ultieme uitlijning op 21 december 2012.
Met nog 6 maanden te gaan, hebben we geregeld een aantal voorproefjes èn vingeroefeningen hoe dat kan gaan aanvoelen.

De versnelling naar een Doorgang kun je je voorstellen als een convergeren van stroming.
Energie wil altijd  stromen.
Energie stagneert niet zo snel, daar is héél wat voor nodig!
Energie vindt altijd een uitweg.
Alleen niet altijd op een manier die je zou willen… En daar ligt de uitnodiging: jij of de stroom… Faites vos jeux!

‘Natuur lezen’

Op IJsland, waar ik begin juni was, wandelden we in een ongelooflijk magisch en puur dal, het Eysteindalur.
Je kon de energievelden van de natuur heel gemakkelijk voelen.
Zittend op de rand van een oude vulkaan ‘bekeken’ we het dal.
In de kom van het dal had zich een beek gevormd, die zich langzamerhand naar een doorgang voortbewoog. Vlak voor de doorgang ontstond een samenballen van de energie, die zich vervolgens met lawaai door de doorgang perstte. Aan de andere kant van deze schlucht was een spetterend vitale waterval, die in één klap een groot deel van de verzamelde energie prijsgaf.

De Natuur laat ons zien, hoe energie convergeert om door een Doorgang te gaan en hoe daarna Vitaliteit vrijgeeft.

Convergeren 

Convergeren is versnellen. Energie, die convergeert gaat ‘vortexen’: sneller ronddraaien. Denk maar aan het putje van de gootsteen. Momenteel bevinden wij ons in die fase van ‘vortexen’. Het gevolg is, dat veel mensen voelen, dat ze het allemaal steeds minder kunnen bijbenen. Steeds sneller draaien we, steeds sneller en steeds meer wordt de druk opgevoerd. Steeds meer druk om steeds minder mee te nemen. Steeds meer samenballen, steeds meer druk, totdat je haast geforceerd wordt om te convergeren: samenballen van jouw energie, alle ruis van denken, doen, modellen, instituties, bewaren verdwijnt en alleen jouw unieke Bijdrage blijft over…. Het samenballen maakt, dat alleen jouw unieke Lichtkracht de doorgang maakt.

Een doorgang naar een andere manier van leven, een andere manier van in het Leven staan. Na de schlucht spettert de waterval en geeft zijn Talenten vrij… divergeren. De Rust ontstaat in de stroom, intens gevitaliseerd door versnelling van de waterval. Hier, aan de achterzijde van de schlucht en de waterval, ontstaat nieuw leven: waterbeestjes, vogels nestelen in de wanden, waterplanten hebben het er goed. Dieren en planten weten probleemloos waar ze moeten zijn…

Faites vos jeux!

In deze toenemende versnelling wordt je gebracht naar vereenvoudigen, naar fundamentele en existentiële Keuzes. We kunnen ècht niet meer alles meenemen. De druk om deze keuzes te maken neemt meer en meer toe. En de turbulentie, die dat in je bestaan geeft. De schlucht! In je Lichaam kan je voelen hoe de energie samenbalt en in frequentie toeneemt. Je vegetatieve zenuwstelsel kan het er moeilijk mee hebben: de neurotransmitters werken op volle toeren. Van je balans wordt het uiterste gevraagd: herken je wat er gebeurt en kun je in stroom blijven: solid as a rock? Hoe ver ben je, dat je ziet wat werkelijk belangrijk is? Kun je je ‘denkapen’ geruststellen en kalmeren in het proces van doorgang? Laat de kant los en beweeg je door de schlucht… Maak je Keus! Ga voor de Nieuwe Mogelijkheden! Faites vos jeux!

Je kunt deze fase van versnellen ook bij jezelf herkennen, wanneer je toenemend behoefte krijgt aan Rust. Aan je eigen Ruimte. Je gaat steeds meer focussen op waar je van geniet. Je voelt de Waarde van Eenvoud. Duurzaam leven krijgt jouw interesse. Schuld en schaamte over wat zou moeten, ‘moetisme’, verdwijnt. Je voelt een verlangen om meer en meer op je eigen koers te varen, de input van binnenuit. Je doorleeft, dat ‘alleen’ geen ‘eenzaamheid’ is. Je gaat meer en meer jouw loyaliteitskwesties oplossen en vindt de mensen met dezelfde seed code. Je weet waar ze zijn, ook al ben je niet samen. Steeds stiller, van binnen en van buiten, opdat je werkelijk het heilige moment van  De Ontzagwekkende Stilte kunt gaan ervaren…

Ons Lichaam oefent

Talloze stroomversnellingen en smalle doorgangen gaan we nu al door. We krijgen de kans om goed te oefenen. En ons Lichaam krijgt de kans om aan die drukverhoging en versnellingen te wennen. Wanneer je Lichaam moeite heeft om de stroom door te laten, om mee te gaan, kun je last krijgen van vermoeidheid, slapeloosheid, te veel druk voelen (fysiek en emotioneel/mentaal), duizeligheid, hoofdpijn, grieperig gevoel, afijn, allemaal reacties van het neuro-vegetatieve zenuwstelsel en de neurotransmitters, die reageren op (nog) te zwak functionerende onderste drie chakra’s.

Afstemming op het Bewustzijn van de Aarde

Het beste medicijn om gebalanceerd in de stormkrachtige versnellingen te zijn, is je af te stemmen op het Bewustzijn en de elementen van de Aarde. De Aarde heeft in haar Reis door Doorgangen al een veel hogere frequentie dan wij. Dat maakt het contact wellicht wat onstuimig en oververhit, echter Zij weet wèl de weg… Daarover een ander keertje meer.

Ondersteuning

Overweeg als ondersteuning eens de Remedies van Alchemy of Awakening te gebruiken. De series werken sterk in op je zenuwstelsels, neurotransmitters en op je brein. Gebruik van deze remedies bereiden je Lichaam voor om wezenlijk te doorleven en doorvoelen, wat er nodig is om ná de Doorgang de Vitale Mogelijkheden op jouw unieke manier te Belichamen. Neem gerust contact op.

Delft, 26 juni 2012 – Rode Elektrische Maan – Ik doorleef steeds meer hoe ik mijzelf kan dienen om goed in de stroming en versnelling te blijven. Big fun, al die Mogelijkheden!!! 

 

 

 

 

Na 21 juni 2012: Faites vos jeux! – Over de energieversnelling.

Eén gedachte over “Na 21 juni 2012: Faites vos jeux! – Over de energieversnelling.

Reacties zijn gesloten.