De wereld wordt te complex voor ons. Daarom vereenvoudigen we haar. Daarbij maken we klassieke denkfouten.

Zo schreef de Zwitserse schrijver Rolf Dobelli onlangs in het NRC.
Dobelli heeft een vurig pleidooi voor helder denken.
Mijn aandacht is getrokken: is helder denken de oplossing voor complexiteit?

‘Helder denken’

Betekent helder denken, dat je steeds beter gaat zien hoe fenomenen zich achter elkaar afspelen in de tijd, als langs een tijdlijn, lineair dus? Of is het helder denken over de samenhang van de fenomenen..? Over welke complexe informatie gaat het en ja, hoeveel complexiteit kunnen we eigenlijk aan wanneer de informatie niet-lineair gegeven wordt? Vooral als we dat woorden willen geven…

September 2011, één van die warme nazomeravonden.
We praten elkaar bij over kwantum, DNA, epigenetica, biotechnologie, neuroscience, ancient life science…
Alles passeert in razend tempo op deze zwoele avond.
Ik voel de aantrekkingskracht van de nieuwe werelden. Ik wil ze verder verkennen.
Mijn twee gesprekspartners zwepen de energie op met hun enthousiasme. Druk gebarend pakken ze uit, aangevend, inspirerend. Ik zit op het pùntje van mijn stoel. Dan, is het een moment van helder denken, besef ik, dat ik er niet veel van begrijp maar wèl Weet waar het over gaat. En wanneer ik aan het woord kom en wil uitleggen wat ik Wéét, kan ik er geen woorden voor vinden. Ik realiseer me, dat ik voor dergelijke informatie, waarmee ik in contact ben, een andere ‘interface’ nodig heb om te verwerken tot woorden, voorbij het lineaire: New Interface. Mijn brein en wervelkolom hebben behoefte aan een andere bedrading om de vertaalslag te kunnen maken… Er is een Nieuw Vermogen nodig.

Evolutie: New Interface

Informatie, zichtbare en onzichtbare, komt tot tot ons via ons centraal zenuwstelsel. Ons CZS is door de eeuwen heen steeds geëvolueerd, steeds weer aangepast aan de ontwikkelvraag van de veranderende omgeving. Steeds meer zijn we ook onze omgeving gaan veranderen. Zo creëren wij onze eigen evolutie. Besef echter, dat niet alleen onze zichtbare omgeving evolueert, maar óók de onzichtbare input om ons heen. Nu, in 2012, heeft bijna iedereen wel in de gaten dat er grote veranderingen aan de hand zijn. We zitten in een grootse evolutionaire sprong. Dat vraagt aanpassing van ons brein en lichaam. Die aanpassing verloopt niet altijd soepeltjes en de verschijnselen daarvan zijn legio. Je kunt ze ruimschoots beschreven vinden, wanneer je op google speurt naar de zgn ‘ascentiesymptomen’. Wat je daar leest, is in essentie een haperend CZS: de interface voor de informatie, die ‘gedownload’ wordt is niet toereikend. Er ontstaat overprikkeling van het CZS met allerlei hormonale inbalans tot gevolg, effecten op de werking van neurotransmitters, eiwitsynthese en op meer van die vitale schakels in ons Lichaam.

Upgrade: synchroniseren van je Brein

Hoe komen we nu aan een upgrade van onze interface? Zodat we de inkomende informatie, de downloads  goed kunnen processen en op termijn ook kunnen uitlezen? Daarvoor duiken we vluchtig ons brein in en zullen daarna kijken waar verbindingen verbeterd kunnen worden. We pakken het zo aan: Je heb vier breinen in je hoofd, van oudste in ontwikkeling naar jongste:

 • het reptielbrein net boven je wervelkolom, diep in je brein. Het is oeroud en werkt instinctief. Upgrade ontstaat, doordat je heel diepgelegen thema’s op overleven en levensangst  naar oervertrouwen en veilig voelen hebt getransformeerd. Zo krijg jecontact met Weten.
 • het zoogdierbrein, boven en om het reptielbrein gelegen. In onze evolutie was dit de eerst impuls van bewústworden, dat je voor overleving en reproductie was aangewezen op elkaar.Upgrade ontstaat, doordat je diepgelegen thema’s op verlaten worden, misbruik en onmacht hebt getransformeerd naar Weten en onderscheiden waar jouw uniek plaats is in de samenhang van relaties en verbindingen en die ook op natuurlijke wijze inneemt.
 • het mensenbrein, aan achter- en zijkant van je brein, over het zoogdierbrein heen. Upgrade ontstaan doordat je deze immense geheugenbank aan waarnemingen van levens en generaties lang aan een nauwgezet onderzoek hebt onderworpen: welke herinneringen zijn levendig gehouden en welke niet? Zo ontstaat een opheldering in jouw DNA informatie, die tot ver achter de horizon teruggaat. Dit heeft alles te maken met Oorspronkelijke Ordening  en blauwdruk.
 • de neocortex, de buitenste schil van je brein, van achteren naar voren ontstaan. In onze evolutie was dit het moment, waarop we creatief werden: in noodzakelijke oplossingen, maar ook voor het plezier en harmonieuze gevoelens. Toen ontstond ook het ‘denken over’: de eerste vorm van filosoferen en het hebben van idealen of een toekomstperspectief. Upgrade ontstaat door creativiteit: in denken, kijken, geloven en doen. Anders dan je altijd gewend was. Doe es gek… Spring eens over het muurtje heen en verken de andere werelden, die niet je natuurlijke habitat zijn.
Synchroniseren ontstaat uit upgrade. Doordat het brein anders, op een helderder frequentie gaat resoneren, ontstaat vanzelf de impuls tot een nieuwe synchronisatie. In het proces van synchronisatie ontstaan de nieuwe neuronale verbindingen tussen de vier breinen. Oude, sluimerende structuren worden wakker, nieuwe verbindingen ontstaan. Het Brein is zo wonderschoon plastisch… Deze veranderingen zijn helderziend waar te nemen, maar je kunt ze ook ‘klinisch zien’ in het gedrag van mensen.
New Interface, een nieuw Brein voor nieuwe taken.
 
Alchemy of Awakening
 
De Remedies van Alchemy of Awakening spelen een belangrijke rol bij deze upgrade van het Brein en de wervelkolom. Gaandeweg wordt de gehele ‘kop-staart-verbinding’ opgeschoond en kan uiteindelijk synchronisatie in het Brein plaatsvinden. Er ontstaat een iriserende energie in het Lichaam, die de volledige Doorgang weerspiegelt: kop-staart, aarde-hemel. In de aura ontstaan nieuwe kleuren. Op enig Moment ontstaat er een Groot Overzicht, oa van vorige levens en het eigen Contract voor dit leven. Dit Heilige Moment van Pure Genade is een Moment van volledige Incarnatie. Dit is Belichamen.
 
Contact
 
Mogelijk voel je, dat het voor jou tijd wordt om contact te maken met deze Remedies. Dat ook jouw Moment is aangebroken om je Staf van Kracht op te pakken. Het Universum kent geen tijd, alleen het Moment. Alleen jij herkent dat Moment. Voel je Uitgenodigd als het zover is en je resoneert op de mogelijkheden van de Remedies. contact
 
Delft, 1 mei 2012 Rode Kristallen Hemelwandelaar ‘Wanneer de Werelden van mijn Brein verkend en gesynchroniseerd zijn, kan ik moedig en compassievol Belichamen’
 

 

Shapeshiften (2): New Interface – een nieuw Brein voor nieuwe taken
Getagd op:                     

Eén gedachte over “Shapeshiften (2): New Interface – een nieuw Brein voor nieuwe taken

 • 18 november 2013 om 10:23
  Permalink

  He Lie,

  Anderhalf jaar na dato en het artikel slaat in als een ‘bom’. Het is geen nieuws, maar het vertalen van het heldere weten naar bewoordings- en handelingsperspectief is ook mijn rotsige pad. Dit structureert (rots 1, althans bij mij) en geeft daarmee rust. Dank!

Reacties zijn gesloten.