Op het moment dat je de Opening van je eigen Fundering hebt doorvoelt, gaan al jouw unieke aspecten SamenWerken en word je self-supporting.

‘In een flits maakte zij oogcontact met haar collega, als vroeg zij om toestemming, aanmoediging. Ze meldde zich aan in de groep. Ze sprak weloverwogen en deed haar uiterste best om haar ideeën onder woorden te brengen. Haar lichaam vertelde onsamenhangendheid en wiebeligheid. Het overcompenseerde op stevigheid. Als een struikelend kind kwam haar lichaam achter haar verhaal aan. Te weinig verbonden nog, te weinig gehoord nog. Omdat haar eigen lichaam nog te weinig draagkracht had, zocht ze steun bij de draagkracht van haar collega. Nietsvermoedend keek de andere vrouw naar haar collega, aangenaam verrast. Welwillend nam ze haar op haar eigen fundament. Ze nam de aarding en gronding van de spreekster ongemerkt voor haar rekening’. 

De dragende kracht van vrouwen

In dit fragment wordt een veel gezien patroon zichtbaar ten aanzien van het inzetten van de dragende kracht van vrouwen, zowel onderling als tussen mannen en vrouwen. Veelal is het nog een onbewust patroon, diep verankerd in ons collectieve denken over de bijdrage van vrouwen. Uiteraard dragen vrouwen nieuw leven en met de vanzelfsprekendheid daarover ontstond de karikatuur, dat vrouwen overal en altijd inzetbaar zijn om te dragen wie zichzelf niet wil of kan dragen. Een heel oude, hardnekkige en vooral onbewuste imprint in ons collectief. De dynamiek tussen mannen en vrouwen toont zich wat anders, daarover een ander keertje meer.

De onbegrepen Dragende Kracht leidt bij beide vrouwen tot uitputting. In ons fragment: de ‘dragende vrouw’ draagt onbewust en daartoe ook onvoldoende toegerust. Op termijn zal ze dat merken aan uitputtingsverschijnselen. Enrgetisch zie je (en kun je meten), dat de nierenergie leegloopt. De ‘sprekende vrouw’, door gebrek aan eigen fundering, kruipt met haar energie te hoog (NB stemgeluid) en er ontstaat een disbalans tussen ‘boven-en-beneden’. De oplopende energetische frequenties ‘zonder aardlek’ belasten de lever- en miltenergie. Op termijn voelt deze vrouw zich chaotisch en uitgeput. Zij kan geen onderscheid maken tussen wat en wie er groeizaam bij haar past en consumeert alle vrijkomende energie van anderen ongemerkt op. Bij mensen, die zich ook spiritueel ontwikkelen, ontstaat gemakkelijk een overprikkeling van het neuro-vegetatieve zenuwstelsel.

Vitaal SamenWerken in stroming brengen.

Hoewel beide vrouwen hun unieke inkleuring vanuit hun levensverhaal hebben, leidt de Vitaliteitscheck bij beiden naar hun dragend vermogen, hun eigen fundering. Beiden representeren ze de inbalans daarin: teveel dragen en niet dragen. Op zoek naar de opening wordt voelbaar, dat beide vrouwen al heel vroeg de onveiligheid hebben ervaren èn geregistreerd in hun lichaam, wanneer ze, klein en volledig afhankelijk nog, onvoldoende gedragen worden. De Opening voor Vitaliteit voor hen ligt bij hun eigen connectie met de Dragende Kracht van de Aarde.

Rehabilitatie

Eigenlijk zou je kunnen zeggen, dat deze fantastische oervrouwelijke kwaliteit gerehabiliteerd kan worden. In Essentie is de vraag: wie of wat draag jij uitsluitend om het Grotere Verhaal te dienen? Welk Doel dien je in het Moment met je Dragende Kracht?

Met name voor Pioniers en Vernieuwers ligt hier een prachtige Uitnodiging om heel zuiver met dit Vermogen om te gaan, om alleen dàtgene te dragen en dat ook zòdanig te doen, dat jouw werkzaamheden ook werkelijk tot Vitaliteit en Vernieuwing leiden…

 


12-Maan: Vitaal SamenWerken in stroming brengen
Getagd op:         

2 gedachten over “12-Maan: Vitaal SamenWerken in stroming brengen

 • 17 januari 2012 om 16:05
  Permalink

  lieve Lie,
  Dank voor het delen van deze prachtige voorbeelden. Het nodigt mij altijd weer uit tot zelf-reflectie, om te ont-dekken waar ik zelf sta in mijn persoonlijk leiderschap. Of ik werkzaam ben met hoofd en hart….of ik belichaam. Steeds meer vertrouw ik op mijn eigenheid daarbij en de pracht wat dit teweeg breng. Het onbewuste wakker kussen, dat is wat je heel subtiel kunt. Dank je wel!

 • 18 januari 2012 om 16:19
  Permalink

  Lieve Lie,
  Prachtig en heel herkenbaar wat je schrijft.
  ‘De opening voor Vitaliteit ligt bij de eigen connectie met de Dragende Kracht van de Aarde’. Ik zie zoveel vrouwen die zorgen voor een ander en die connectie helemaal kwijt zijn zonder dat ze het doorhebben. Mede dankzij jouw bezoek aan ‘mijn plek’ ben ik me nog veel bewuster geworden van die connectie. Het voelt voor mij als ‘liefde’.
  Enkele weken geleden had ik een interview over… mijn doelen en beweegredenen in het leven. Het is hier te bekijken:
  http://ccntv.nl/videos/48/cora-postema#liefdeslessen
  Ik vind het mooi omdat ik op dat moment me zo verbonden voelde met die dragende kracht dat het een prachtig verhaal werd.
  Liefs,
  Cora

Reacties zijn gesloten.