December 2006:

In mijn Stille Moment houd ik de Healingstick van de Eik vast. Ik heb de stick net afgezaagd van een veel te jong gevelde Eik op de Hoekenbrink in Drenthe. Zachtjes vraag ik om toestemming om een deel van de jonge Kracht van de Eik te mogen afzagen.

Ik voel zijn Levenskracht en Vitaliteit. Stil zit ik bij hem. De lucht is koud en grijs. Er vliegen ganzen over. Ik kan ver kijken over de kale heidevlakte voor mij. Er zit vorst in de lucht.
Hoeveel seizoenen heeft de Eik al gezien?
Hoeveel schapen heeft hij schaduw geboden? Wat houd ik van deze verstilde plek…

Wanneer ik contact zoek met het wezen van de Eik voel ik een Aanwezigheid naderbij komen. Stil en voorzichtig tast ik af wie het is. Ik herken de oude wijze sjamaan aan zijn stille en krachtige energieveld. Rustig komt hij naderbij, alsof hij wacht totdat ik hem wenk.
Ik voel zijn Zegening terwijl hij mij vraagt om Vuur te maken.
Hij laat mij de Kracht en de Heiligheid van het Vuur voelen.
Ik zal het Vuur gebruiken om de Healingstick Leven in te blazen. 

Januari 2007

Met een klein ploegje hebben we ons bij de Volle Maan rond het Vuur in de Vuurplaats verzameld. Het weer is helder en Mamma Quilla is goed te zien. Wanneer onze ceremonie tot een eind komt, bedank ik de Spirithelpers, die Aanwezig waren.
Dan voel ik de oude sjamaan weer naderbij komen. Hij is rustig en duidelijk in zijn bedoeling.
Hij gebaart me de Healingstick boven het zachte Vuur te houden.
Ik voel de warmte van het Vuur en de granieten stenen om het Vuur.
Ik voel het Bewustzijn, dat voor de healingstick komt door mij heen gaan.
Dan blaas ik het Leven in de stok.
Levenskracht. 


 

Vuur en Levenskracht
Getagd op: