‘Alle dingen zijn inwisselbaar tegen Vuur en Vuur is inwisselbaar tegen alle dingen, zoals goederen tegen goud en goud tegen goederen’ (Heraclitus).

Het Vuurelement is krachtig en sterk, zuivert en maakt licht. In oude tradities is het een Heilig oerelement en moment van communicatie met Spirit, het Goddelijke.

De Vuurceremonie is een intense Ceremonie van Dankbaarheid, waarbij je de Kracht van het Vuur vraagt om je te verwarmen, te openen en verder te brengen op je Reis naar een volgende cyclus.

In de Cirkel focussen we heel nadrukkelijk op datgene van de afgelopen tijd waarvoor we ons dankbaar voelen en wat we graag verder willen laten opbloeien.

Heel krachtig is het moment wanneer we steun vragen op onze weg, onze werkzaamheden, onze dromen. De Onzichtbare Wereld is altijd gul in zijn antwoord en ook de deelnemers hebben de vraag om steun gehoord.

De Vuurceremonie is een hartverwarmende ceremonie die heel goed past bij de Volle Maan.

Despacho

Een speciale Vuurceremonie vormt de Despacho. In deze ceremonie, afkomstig uit de Zuid-Amerikaanse tradities van de indigenous people, werken we met een offer, een Despacho, voor Moeder Aarde. Samen maken we het offer, waarin we een deel van onze schatten teruggeven aan Moeder Aarde, zodat de Cyclus van Nemen en Delen vitaal blijft. Ik maak meest een Despacho wanneer we een Cirkel beëindigen, na een reis of wanneer we een zeker project afsluiten.

Het is een intens moment om in Dialoog rond het Vuur en om door middel van storytelling onze Vonken van Licht te delen.

Laat je inspireren door de voorbeelden en indien je voelt, dat de Vuurceremonie past bij een moment in jouw Leven of activiteiten, neem gerust contact op om de mogelijkheden door te spreken.

Voorbeelden

Een vrouw, vlak voor haar 50-ste verjaardag, wilde deze voor haar belangrijke overgang verdiepen bij het Vuur. In de voorbereiding bracht zij haar aandacht bij wat zij uit haar ‘leven-voor-mijn-50ste’  wilde bedanken en loslaten. Zij vertrouwde haar Dankbaarheid toe aan het Vuur om zich vervolgens te richten op haar ‘leven-na-mijn-50ste’.  Ze warmde zich aan het Vuur en liet de energie het werk doen.

Met de groep studenten van Learning Lab4 (Amsterdam 2011) maakten we een Despacho om hun intense leertraject af te sluiten. Bij het aanbieden van hun offer voor de Despacho werd duidelijk hoe diepgaand deze studenten hun leertraject hadden ervaren.

Een jonge moeder kwam met haar pasgeboren baby en haar dierbaren bij het Vuur om te bedanken voor het Nieuwe Leven. Zij had diep moeten gaan om dit nieuwe mensenkind aan de Aarde toe te vertrouwen. Behalve voor zichzelf vroeg zij in het bijzonder ook om Vitaliteit voor haar baby, die nog moeite had om goed in stroming te komen. Moeder en kind warmden zich aan het Vuur en kwamen tot Rust.

Een groep reisgenoten kwam bij het Vuur om hun reis op te dragen aan het Grotere Plan en om de juiste voorbereiding en ervaringen te vragen. De ceremonie vitaliseerde de onderlinge verbinding en het besef, dat de Reis een Groter Doel diende. De focus nam toe en iedereen ‘stond goed aan’. Het opening naar de Onzichtbare Werelden ging verder open.

Een man, auteur, kwam met het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek bij het Vuur. Hij bedankte voor de inspiratie en vroeg het Vuur dat het boek op zijn reis de mensen zal verrijken en plezier te geven.