1472875_638562172855336_1088012915_n

Projectpartner van 2012 New Horizons, het Gesamtkunstwerk over de Noordzeehorizon van Bruno van den Elshout.

Hoe ik Bruno heb leren kennen
Op die ene avond in 2011, dat Bruno een twitterworkshop gaf, was ik er bij. Bij de koffie-vooraf vroeg Bruno, toen nog doende met de Poldermotieven, met welke projecten ikzelf bezig was. Toen ik vertelde over oa het netwerk van labyrinten, de ontwikkeling van informatieve Remedies, merkte hij op ‘Oh, maar dan werk jij met de kwantumvelden’.
Een feestelijke herkenning.
We besloten een tijdje samen op te reizen en mee te kijken in elkaars wereld.

Het project 2012 New Horizons
Op een koude winterochtend in januari 2012 nodigde Bruno mij uit op het dak van het Atlantic Hotel in Kijkduin waar juist de installatie voor het maken van de foto’s van de Horizon was geïnstalleerd.
Met een jerrycan antivries werd de kwetsbare opstelling veilig gesteld voor de barre winter.
Een blik vanaf het dak van het hotel naar de Horizon bracht mij in contact met de potentie van het Horizonproject.

Wat de Horizon voor mij betekent
Kijken naar de Horizon heeft een verstillend effect op mij, verruimend en vernieuwend.
De foto’s in het bijzonder hebben een mesmerising effect op mij en leiden mij rechtstreeks naar werelden en gebieden waar ik informatie kan vinden, die in het Moment wenselijk is.
Ik ervaar in de Horizon een krachtig moment waar Lucht en Water samenkomen.
Tijdens één van de De Vrije Vlucht Horizonverkenning kwam dit inzicht heel sterk tot Leven.
Het verdwijnpunt van de Horizon is ook mijn verdwijnpunt: doorreizen naar een andere Wereld, die op ons wacht om een kusje te geven.

Wat het project voor mij betekent

Enerzijds, toen het idee van het boek vormvatte, herkende ik ogenblikkelijk de Blue Ocean Journey daarin, die op het punt stond te beginnen: een diepgevoelde wens, die zich buiten de wil om bij Bruno had aangediend om op pad te gaan, een krachtbron van binnenuit, die alleen maar gegenereerd kan worden door een contact met de eigen Ziel. Een Reis naar de fundamenten van het Leven, de matrix van Vormkracht, het wordingsprincipe.
Ik herkende de Alchemistische Reis: een reis die niet slechts voor de verandering op zich wordt gemaakt, maar een Reis die bovenal dienend is aan de ontwikkeling van de Ziel.
Anderzijds biedt dit project alle Mogelijkheden om Vitaal SamenWerken in de praktijk te exploreren.
Wat zijn de parameters, wat moet er zeker zijn, hoe blijf je bij het Houtvuur, wat is de minimale structuur voor de maximale stroming?

Mijn bijdrage aan dit Project
Samen reizend van Stepping Stone naar Stepping Stone ben ik altijd consulteerbaar om over de schouder mee te kijken naar het perspectief dat voorligt.
‘Wat zien we en waar kijken we naar?’
‘Wat is wenselijk en wat is van Waarde?
Wat is wezenlijk Vitaal, wat voegt werkelijk toe aan de Ziel van de Reis en zijn Reiziger: op weg naar Moeiteloosheid, om De Vrije Vlucht te maken, Doorlopen tot de Zon opkomt, naar Dankbaarheid en Overvloed…
Is wat ik zie in overeenstemming met de unieke en Natuurlijke Groeivorm, die bij Bruno en zijn kunstproject past: het ritme, de initiële Puls, de cycli, expanderen…

Kijk om mee te genieten: het boek komt er

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.